Verenigingsjaar 2003-2004

bijgewerkt op

Bestuur :

Vanaf 20 september
Voorzitter Peter H.A. Steenmeijer
Secretaris Marge H.A. Venema-Remmers
Penningmeester A. Verveld
Hockey Techniek Jules C. Groenenberg
Accommodatie Peter E. Zwarts
Evenementen Carice Spijkers
Operationele Dienst/Arbitrage Jan Slot
PR Frank Kempkes

Vandalisme aan het oude veld

Begin augustus 2003 bleek ineens dat de jeugd van Apeldoorn-Zuid Ares' oude veld hadden uitgezocht als hangplek. Op zich zou dat niet zo erg zijn als er niet tegelijkertijd erg veel vernielingen plaatsvonden. Toen bleek dat de herstellingen meteen weer ongedaan werden gemaakt, groeide het bezef dat er een verandering in het beheersregiem van het sportark nodig zou zijn.

Hockeykampen augustus 2003

Van 15 t/m 17 augustus werd het Hockeykamp 2003 voor de D-jeugd gehouden. Bijgaande foto's geven een sfeerbeeld.


Van 18 t/m 20 augustus werd het Hockeykamp 2003 gehouden voor de C-Jeugd. Bijgaande foto's geven en sfeerbeeld.


Vanaf 21 augustus t/m 22 augustus werd het Hockeykamp voor de A- en B-Jeugd gehouden.

Clubhuis september 2003

Bij het begin van seizoen zag de bar er zo uit.

Teamfoto's 2003-2004

Heren 1

Heren 4


Dames 3

Jongens A1

Camerabewaking

Op 3 oktober 2003 werd de camerabewaking opgehangen op ca 7 meter hoogte.

Keepersclinic 2003

Op 18 oktober werd de 3de Verbunts Hockeykeeprsclinic georganiseerd. Helaas is daarvan alleen deze fot beschikbaar, terwijl er veel meer gemaakt moeten zijn.

Biertapcursus

Op 30 oktober werd er bij Ares een biertapcursus georganiseerd, waarvoor veel belanstelling was, niet in de laatste plaats omdat Interbrew een vat bier ter beschikking stelde.

Ben moet nog veel leren.

Examen onder het toeziend oog van de jury

Erwin tape een perfect biertje

Cursusleider Wil van Dooren

Knotshockey

Vanaf 31 oktober is het mogelijk Knotshockey te spelen bij Ares, te beginnen op de vrijdagochtend.
Deze foto's van begin december geven een beeld van de beoefening door ouderen.

G- en LG-hockey

Op 15 november werd bij Ares begonnen met G- en LG-hockey. Hockeylcub Laren kwam met International Kim Lammers naar Apeldoorn voor een n


Op 8 december was er al een behoorlijke groep iedere zaterdag bezig met hockey.

ABC-feest

Op 22 november was er het ABC-feest voor de A-, B- en C-Jeugd van Ares.

Louis de Brauwprijs

Op 8 december dong Ares met twee projecten mee naar de Louise de Brauwprijs. In de kapel van het Klein Seminarie
(nu Politieschool) werd de mogelijkheid geboden de projecten te presenteren. Het project Jeugdkader werd door het jeugdkader zelf gepresenteerd. Voor het project G- en LG-hockey tekenden Hans Kemeling en Pieter Paul Backhuijs.


Helaas viel Ares niet in de prijzen, maar de deelnemers namens Ares leerden er wel veel van o.a. in het presenteren van een project. Daarnaast was het leerzaam om kennis te nemen van de andere projecten die genomineerd waren.

Vandalisme oude veld

Tijdens de nieuwjaarsnacht werden de reeds beschadigde dug-outs volledig opgeblazen

Zonder goede beveiliging is het veld niet meer tegen het vandalisme te beschermen. Het verzoek aan de gemeente om het
sportpark opnieuw af te sluiten werd niet ingewilligd met grote gevolgen, zoals onderstaande foto's aantonen.

Deze luchtfoto geeft de situatie weer van begin 2004, toen de portacabins er nog stonden, omdat er geen plek voor ze was.

G- en LG-hockey

Ook voor G- en LG-hockey was er zaalhockey in de winterperiode. Op 28 februari werd er in de gyml van de Boog aan de
Buiserdweg een training verzorgd.

Midwinterhoorntoernooi

Op dinsdag 20 april werd door Ares met Midwinterhoorntoernooi voor dinsdagveterinnen georganiseerd. De dames waren best wel een beetje zenuwachtig, maar met hulp van de Barcommissie werden alle klussen geklaard. Van alle teams werden veel "trapfoto's" genomen in de hoop dat er per team één zou zijn waarin iedereen in de camera kijkt. Het lijkt gelukt te zijn. De elftallen kregen één exemplaar mee als bewijs voor het thuisfront dat ze inderdaad waren wezen hockeyen.

Bar en kantine                    Warming-up  Son               Barneveld      Helden          Victorie          Asvion


Bedum          Malburgen   Maden         
 
In de avondzon genoten de gastvrouwen nog even na van de geslaagde dag.

Kampioenen

Met de vingers in de neus werden deze jongens kampoen van de 3de klasse. Jammer want een iets betere prestatie in het testgedeelte had hen in een hogere klasse doen belanden. De weerstand was nu veel te zwak.

Als dank voor de jarenlange begeleiding heeft JA een ode gebracht aan Bart Wortelboer. Zij deden dit door met gevaar voor eigen leven hun schoenen net zo te verven als Bart. Met een gele en een oranje schoen hebben zij de laatste wedstrijd van het seizoen afgewerkt.

Jongens C1 werd kampioen na een gedegen voorbereiding door trainer/coach Louis Koning.

Jongesn D1 werd ook kampioen en vierde dat met de gebruikelijke taart.

G- en LG-hockey

Begin juni 2004 speelden de G- en LG-hockey teams van Ares en Heeze samen mee in een toernooi. Zij wonnen daarbij de eerste prijs. Een mooie prestatie zo kort na het opzetten van deze tak bij Ares.

Wortelboer en Ares.(Een bericht van en over Bart Wortelboer)

3 juni 2004
Als je voor jezelf een beslissing maakt om te stoppen met spelen in verband met het risico dat je loopt ( mijn knie wil niet altijd meer wat ik wil), is dat absoluut niet makkelijk. Maar gezien mijn beroep, docent Lichamelijke opvoeding, moet je wel eens rationele beslissingen nemen. Vandaar. Dus ik stop met zelf hockeyen.

Dan ga je denken waar je nu die extra energie in wilt gaan steken. Ik ben al bezig om KNHB-docent te worden en daarnaast wil ik ook verder in het trainer-coach gebeuren. Wat wil je bereiken en waar ga je dat doen.

Nu heb ik een beslissing genomen, die bij een hoop mensen als een schok overkwam. Iets wat ik in eerste instantie best kan begrijpen, maar ik hoop dat mensen mij ook kunnen begrijpen. Want wederom heb ik een rationele beslissing gemaakt om de vacature in te vullen als trainer-coach AMHC Heren 1.

Die keuze is gebaseerd op de mogelijkheden om mij als trainer-coach te ontwikkelen.Als je verder wilt in het trainer/coachschap en je al 15 jaar trainer en coach bij dezelfde club bent, doe je er goed aan om je horizon te verbreden bij een andere club Hockey is voor mij ook een vorm van broodwinning en ik moet er derhalve ook beroepsmatig naar kijken.

Mensen, die niet begrijpen dat ik de keuze AMHC gemaakt heb, zal ik waarschijnlijk ook niet meer kunnen overtuigen. Als mensen mij dat kwalijk nemen, zal ik dat heel jammer vinden.

Gelukkig heb ik genoeg begrip gehad van de direct betrokkenen, dames 1 en heren 1 en vele jeugdleden. Zij zien mij als iemand die altijd veel voor de club gedaan heeft en dat ook zal blijven doen. Want ik zal de functie Hoofd Jeugdtrainingen blijven vervullen en dat met veel plezier blijven doen. Ik zie daar heel veel mogelijkheden in en zal trachten Ares op een hoger plan te brengen.

Ares is mijn club en Ares zal altijd mijn club blijven. Ik ben er niet voor niets al 26 jaar lid van,15 jaar trainer/coach en 10 jaar lid van de technische commissie.

Voor degene die er toch moeite mee blijven houden, probeer mij als volgt te zien: Bart Wortelboer is een Ares man, en daarnaast vervult hij volgend jaar een functie bij AMHC.

Een Aresman in hart en nieren.

KlussenEen paar foto's van wat klussers op 12 juni 2004.

Slotdag mini'sOp 12 juni organiseerde Ares een minislotdag.

Ledenwerving


Na een voorbereiding van Bart Wortelboer en Bartje Vos d.m.v. schoolbezoeken kon er injuni een aantal inloopdagen worden bezocht. Tensloote kon men op 27 juni lid worden en daarmee een heuse echte stick bemachtigen.

24-uur van Ares


De eerste 24-uur van Ares werd eind juni 2004 gehouden. De bedoeling was om 24-uur lang het hockeyspel op enige wijze te beoefenen. De jeugdelftallen waren hier nog wel voor te porren, maar de senioeren hebben moeite met het vinden van een tegenstander. Er werd dus veel onderling sespeeld, maar het doel werd tenslotte niet bereikt.

Bestuurdersprijs 2004

Op zaterdag 26 juni heeft Peter Steenmeijer namens Hockeyclub Ares de bestuurdersprijs 2004, in 1998 ingesteld door de Ereleden van de KNHB, in ontvangst mogen nemen.
Volgens het jry-rapport stak Ares met kop en schouders boven de overige genomineerden uit.
Het zal duidelijk zijn dat het bestuur verheugd is met deze uitverkiezing, omdat het bewijst dat er met inzet en visie veel valt te bereiken. Aan de prijs is een geldbedrag van 2.300 euro verbonden.

Jaarverslag 2003-2004

Voor het jaarverslag klik hier