Verenigingsjaar 01-05-1961 t/m 30-06-1962

bijgewerkt op
  Bestuur : 
  Voorzitter  Ch. Schijf sr.
  Secretaris  Mw. W. Kempkes-Schrijen
  Penningmeester  P. Baars
  Wedstrijdsecretaris  Mw. L. Schijf-Lem
  Moderator  F. Olde Loohuis
  Lid  E. Epskamp
  Lid  M. Franken
  Lid  F. Kools
Op 1 mei 1961 wordt de club opgericht door een aantal scholieren, te weten D.v.d. Loo, R. v.d. Heijden, G. Litjes en de Hr. Franken van het Katholiek Veluws College. Het hockeyen genoot daar een grote belangstelling, maar omdat men niet over een gymastiekzaal beschikte en men aangewezen was op de velden van Victoria Boys én omdat dit een sport was, die beide sexen konden beoefenen, onstond de wens om aan de competitie mee te doen. De KNHB wilde de club echter alleen aanvaarden, wanneer het een open vereniging werd. Men besloot een aantal mensen van buiten het K.V.C. aan te trekken in het bestuur, om het open karakter meer tot uiting te laten komen.
Het senioren-bestuur werd op 9 februari 1962 in restaurant Bloemink geïnstalleerd en bestond uit de personen, zoals hierboven vermeld. Ook werd in die vergadering de naam gekozen uit twee voorstellen. De eerste is Rooms Katholieke Hockeyclub Veluws College, afgekort RKHCVC. Het andere voorstel wil de strijdbaarheid ondersterepen door de naam van de God van de oorlog op te nemen in de naam. Ares, de God van de strijd, de onverzadigbare, de onuitputtelijke; oudste zoon van de Griekse God Zeus en de Godin Hera. Het tweede voorstel luidt daarom Rooms Katholieke Hockeyclub Ares. Het laatste voorstel haalt het en daarmee is de RKHC Ares geboren. De strijdbaarheid komt tot uiting in het eerste shirtembleem. Aanvankelijk werd de kleding van het K.V.C. ovegenomen; blauwe broek en rok met een witte bies en een wit shirt. De KNHB keurde dit echter af, waarop op voorstel van Frans Kools werd gekozen voor een wijnrode broek of rok en een wit shirt.
De gemeente Apeldoorn stelde het sportterein Marialust ter beschikking, waar men op zaterdag één veld en op zondag twee velden kon gebruiken. Ares kon Marialust gaan bespelen, omdat AMHC velden in het Orderbos kreeg toegewezen. Er waren slechts twee houten kleedkamers en van een kantine was geen sprake. Tussen de kleedkamers was een ruimte van 2 bij 2 meter, waar men in de pauze en na de wedstrijd kon vertoeven.
  Terug naar geschiedenis   Volgende jaar